Vår mat

Vår filosofi

Det ska vara okomplicerat att äta snabbt, gott och hälsosamt. Du ska inte behöva fundera över om du får i dig tillräckligt med fibrer, om fetterna du äter är bra, var råvarorna kommer ifrån och så vidare. Vi gör det tankearbetet åt dig. Vi anstränger oss nämligen till det yttersta för att hitta råvaror som gör gott för dig och samtidigt tar hänsyn till miljön. Det är resultatet av vår filosofi du hittar i våra sallader, i form av smakfulla kombinationer som Asiatisk Räka och Grönsakslandet.

Animaliskt

ASC-märkt lax

Laxen vi serverar är en odlad, norsk lax med hållbarhetsmärkningen ASC (Aquaculture Stewardship Council). Märkningen ASC ställer krav på vilken typ av foder som får användas, minskad antibiotikaanvändning, vattenreningssystem och att fisken ska vara spårbar till sitt ursprung. Märkningen ställer även sociala krav som till exempel förbud mot barnarbete och föreningsfrihet för det som hanterar fisken.

Läs mer om ASC

MSC-märkta räkor

Vi serverar MSC-märkta räkor. MSC (Marine Stewardship Council), är en hållbarhetsmärkning för fisk och skaldjur som är vildfångad. Syftet med märkningen är att främja ett välskött och långsiktigt hållbart fiske. Märkningen är ett steg i ledet för att säkra världens tillgångar på fisk och skaldjur genom krav på fiskebestånd och fiskemetoder. Till exempel vilka redskap som får användas för att minimera bifångst av andra arter.

Läs mer om MSC

...

Kyckling från Bjärefågel

Vår kyckling kommer från Bjärefågel i skånska Torekov. Bjärefågel fokuserar på hållbarhet i sin uppfödning och lever efter devisen att kyckling som har det bra, smakar bra. Det efterlevs bland annat genom att kycklingarna får lov att växa i sin egen takt, de får äta ett närodlat och vegetabiliskt foder, och de ges stort utrymme att röra sig på. Allt detta gör att kycklingarna blir naturligt friska och inga antibiotikabehandlingar behövs. Utöver en helt antibiotikafri kyckling kan Bjärefågel även stoltsera med att vara den enda klimatcertifierade kycklinguppfödaren i Sverige.

Läs mer om Bjärefågel

Svenskt långkokt nötkött från Ugglarp

Biffen vi har på menyn är ett svenskt nötkött som kommer från KLS Ugglarp. KLS Ugglarp är en samarbetspartner som lyfter fram ett fungerande miljö- och hållbarhetsarbete som en förutsättning för en bra produkt. För att minimera sin klimatpåverkan jobbar KLS Ugglarp med medvetna val av foder, emballage och distribution med mera. Hand i hand med den miljömedvetna verksamheten finns ett aktivt arbete med djuromsorg.

Läs mer om KLS Ugglarp

Dressingar från Villman & Co

Alla våra dressingar tillverkas av Villman & Co i Landskrona. De innehåller inga konserveringsmedel eller kemiska tillsatser och fokuserar, precis som vi, på att använda så mycket svenska råvaror som bara möjligt.

Läs mer om Villman & Co

GRÖNSAKER

Grönsaker från Steglinge Gård

Många av våra grönsaker kommer från skånska Steglinge gård. Bland annat den ingefärspicklade moroten, grönkålen under säsong, men också gul- och rödbetorna. Steglinge gård fokuserar på råvaror i säsong för att kunna erbjuda så mycket svenska råvaror som möjligt och prioriterar råvaror med certifieringar som EKO och KRAV.

Läs mer om Steglinge Gård

Groddar och skott från Munkagrodden

Rödbetsgroddar, böngroddar och ärtskott tar vi från våra vänner på Munkagrodden i skånska Munka-Ljungby.

Läs mer om Munkagrodden

...

Kryddor & Örter från SPISA

Koriander, basilika, mynta och persilja. Alla våra kryddor och örter är ekologiska och kommer från SPISA i skånska Påarp. Den ekologiska märkningen har inte bara positiva effekter för miljön, den är också bra för dig. SPISA använder inga bekämpningsmedel utan låter nyckelpigor motarbeta skadedjur.

Läs mer om SPISA

Rödlök från Åhus Grönt

Den picklade rödlöken som du bland annat hittar i vår Holy Caesar och Mynta Melon kommer från Åhus Grönt i skånska Åhus.

Läs mer om Åhus Grönt