Vår matVår filosofi

Vi tycker att det ska smaka gott att äta hållbart och hälsosamt. Det ska gärna gå snabbt och smidigt också. Därför gör vi dagsfärska sallader och bowls från grunden, på råvaror som är bra för kroppen och snälla mot klimatet. För full transparens klimatmärker vi samtliga rätter på menyn, så att du kan göra ett medvetet val när du besöker oss.  

Nedan listar vi några av de producenter och odlare vi samarbetar med. 

Näringsvärden

När vi skapar en sallad utgår vi (utöver smakbilden) från ingrediensernas kvalitet, näringstäthet, fibrer och andra faktorer som avgör råvarornas hälsofördelar. Vi fokuserar exempelvis mindre på exakt hur mycket fett det är i en sallad, snarare huruvida det är bra fetter. 

Med detta sagt, vet vi att näringsinnehåll i siffror är något som många använder och vill såklart hjälpa er när ni äter hos oss. I vårt dokument Allergiguide & Näringsvärden hittar ni alla siffror ni söker. Crunch those numbers!

ALLERGIGUIDE & NÄRINGSVÄRDEN

Detaljerad allergiguide

Dressingar från FRESA FOOD

Alla våra dressingar tillverkas av Fresa Food. De innehåller inga konserveringsmedel eller kemiska tillsatser och fokuserar, precis som vi, på att använda så mycket svenska råvaror som bara möjligt.

Kyckling från Bjärefågel

Vår kyckling kommer från Bjärefågel i skånska Torekov. Bjärefågel fokuserar på hållbarhet i sin uppfödning och lever efter devisen att kyckling som har det bra, smakar bra. Det efterlevs bland annat genom att kycklingarna får lov att växa i sin egen takt, de får äta ett närodlat och vegetabiliskt foder, och de ges stort utrymme att röra sig på. Allt detta gör att kycklingarna blir naturligt friska och inga antibiotikabehandlingar behövs. Utöver en helt antibiotikafri kyckling kan Bjärefågel även stoltsera med att vara den enda klimatcertifierade kycklinguppfödaren i Sverige.

Läs mer om Bjärefågel

GRÖNSAKER

Grönsaker från Steglinge Gård

Många av våra grönsaker kommer från skånska Steglinge gård. Bland annat den ingefärspicklade moroten, grönkålen under säsong, men också gul- och rödbetorna. Steglinge gård fokuserar på råvaror i säsong för att kunna erbjuda så mycket svenska råvaror som möjligt.

Läs mer om Steglinge Gård

Groddar och skott från Munkagrodden

Rödbetsgroddar, böngroddar och ärtskott tar vi från våra vänner på Munkagrodden i skånska Munka-Ljungby.

Läs mer om Munkagrodden

 

Rödlök från Åhus Grönt

Den picklade rödlöken som du bland annat hittar i vår Holy Caesar och Biff Nam Nam, kommer från Åhus Grönt i skånska Åhus.

Läs mer om Åhus Grönt