Vår mat

Vår filosofi

Det ska vara okomplicerat att äta snabbt, gott och hälsosamt. Du ska inte behöva fundera över om du får i dig tillräckligt med fibrer, om fetterna du äter är bra, var råvarorna kommer ifrån och så vidare. Vi gör det tankearbetet åt dig. Vi anstränger oss nämligen till det yttersta för att hitta råvaror som gör gott för dig och samtidigt tar hänsyn till miljön. Det är resultatet av vår filosofi du hittar i våra sallader, i form av smakfulla kombinationer som Asiatisk Räka och Grönsakslandet.

Näringsvärden

När vi skapar en sallad utgår vi från ingrediensernas kvalitet, näringstätheten, fibrerna och vilka vitaminer och mineraler som är viktiga. Vi fokuserar t.ex. mindre på exakt hur mycket fett det är i en sallad. För oss är det viktigare att det är nyttiga fetter för våra kroppar. Vi ogillar processade kolhydrater och premierar råvaror med högt naturligt fettinnehåll.

Med detta sagt, vet vi att näringsinnehåll i siffror är något som många använder och vill såklart hjälpa er när ni äter hos oss. I vårt dokument Allergiguide & Näringsvärden hittar ni alla siffror ni söker. Crunch those numbers!

ALLERGIGUIDE & NÄRINGSVÄRDEN

Detaljerad allergiguide

 

Kyckling från Bjärefågel

Vår kyckling kommer från Bjärefågel i skånska Torekov. Bjärefågel fokuserar på hållbarhet i sin uppfödning och lever efter devisen att kyckling som har det bra, smakar bra. Det efterlevs bland annat genom att kycklingarna får lov att växa i sin egen takt, de får äta ett närodlat och vegetabiliskt foder, och de ges stort utrymme att röra sig på. Allt detta gör att kycklingarna blir naturligt friska och inga antibiotikabehandlingar behövs. Utöver en helt antibiotikafri kyckling kan Bjärefågel även stoltsera med att vara den enda klimatcertifierade kycklinguppfödaren i Sverige.

Läs mer om Bjärefågel

Svenskt långkokt nötkött från Ugglarp

Biffen vi har på menyn är ett svenskt nötkött som kommer från KLS Ugglarp. KLS Ugglarp är en samarbetspartner som lyfter fram ett fungerande miljö- och hållbarhetsarbete som en förutsättning för en bra produkt. För att minimera sin klimatpåverkan jobbar KLS Ugglarp med medvetna val av foder, emballage och distribution med mera. Hand i hand med den miljömedvetna verksamheten finns ett aktivt arbete med djuromsorg.

Läs mer om KLS Ugglarp

Dressingar från Villman & Co

Alla våra dressingar tillverkas av Villman & Co i Landskrona. De innehåller inga konserveringsmedel eller kemiska tillsatser och fokuserar, precis som vi, på att använda så mycket svenska råvaror som bara möjligt.

Läs mer om Villman & Co

GRÖNSAKER

Grönsaker från Steglinge Gård

Många av våra grönsaker kommer från skånska Steglinge gård. Bland annat den ingefärspicklade moroten, grönkålen under säsong, men också gul- och rödbetorna. Steglinge gård fokuserar på råvaror i säsong för att kunna erbjuda så mycket svenska råvaror som möjligt.

Läs mer om Steglinge Gård

Groddar och skott från Munkagrodden

Rödbetsgroddar, böngroddar och ärtskott tar vi från våra vänner på Munkagrodden i skånska Munka-Ljungby.

Läs mer om Munkagrodden

 

Rödlök från Åhus Grönt

Den picklade rödlöken som du bland annat hittar i vår Holy Caesar och Biff Nam Nam, kommer från Åhus Grönt i skånska Åhus.

Läs mer om Åhus Grönt